Novi Sad
09.12.2014.
06:52 > 06:55
Tužilaštvo još uvek nije podiglo optužnicu protiv policajca i četvorice osumnjičenih koji su 26. marta pretukli dvadesettrogodišnjeg Boška Šekerovića i njegove prijatelje u Ulici Laze Telečkog.
  • Pravnik

    09.12.2014 18:45
    za Miloša
    Obezbeđenje uglavnom i jesu i huligani sa tribina, a i policajci (neki možda bivši). I u tome je ceo problem, što na kraju oni koji treba da štite sve građane i da održavaju zakon, štite samo sebe međusobno i one koji im plate. Korumpiran policajac je gori od najgoreg kriminalca, jer on treba da te štiti, a umesto toga, za pravu cenu, i od njega ćeš nastradati. I ja bih za takva krivična dela koja počine policajci propisao 3x veću kaznu, nego ako isto počini obični civil. Takođe, etička edukacija i selekcija kadrova u policiji mora da bude strožija!
  • 09.12.2014 16:29
    nije istina.
  • Milos

    09.12.2014 15:33
    PREDLOG
    Predlazem da te vrste obezbedjenja rade huligani sa tribina, tz.navijaci! Sta ste digli galamu, pa sta ako rade policajci na vratima, i to je postenije nego da uzimaju novac na neki drugi nacin. Vama je bolje da se snalaze kao mnogi u Srbiji, ugradjivanje ,procenti,korupcija... itd. Drzava nam je u opstem haosu,grad takodje a vi se uhvatili policajaca koji rade na vratima! U svakom slucaju oni su i placeni da odrzavaju red a ne neko drugi! Pogledajte kojiko omladine odlazi iz ove zemlje, koliko je skocio evro, nezaposlenost...tuga,jad i cemer!
  • sovra

    09.12.2014 14:06
    Otkud milicija takva???
  • lana

    09.12.2014 13:13
    ovo je više nego sramota, dno dna mulj i dokle će ovaj narod to tolerisati, novi načelnik bi trebao nešto da preduzme inače divlji zapad je za ovo meka
  • NEZNANJE JE MOĆ

    09.12.2014 13:09
    @Pfffff Zasto CK13?
    Zato što ih finansira NED fondacija. Enough.
  • 09.12.2014 12:57
    @ Dara
    Plate nisu problem. Svi policajci na planeti imaju prosecne ili ispod-prosecne plate pa je svuda osim u banana drzavama stepen korupcije (i drugih, tezih krivicnih dela koje pocine policajci) manji
  • Brale

    09.12.2014 12:50
    Eto, otkrili seljaci gudru, pa poludeli. Posle kazu za druge da su narkomani, a oni brate izvukli pola sahare praha. Drugacije covek ne moze da objasni, ili su drogirani ili su brate potpune debilcine.
  • 09.12.2014 11:29
    Problem je sto za okolinu nisu opasni kriminalci nego ovi mladi policajci. Kriminalac ima svoju metu koja je takodje iz kriminalnog miljea. Ako dodje do obracuna to je onda zbog konkurencije ili je neko nekog izradio. Ako nisi iz tog miljea nisi im intetesantan, ne diraju te jer ne predstavljas opasnost po njih. Jednostavno te zaobidju, ne diraju te. Medjutim, ovi mladi policajci nabijeni negativnom energijom u zelji da je izbace iz sebe isprovocirace sukob da bilo kime kako bi se ispraznili. Uhvatice prvog prolaznika da tamburaju, namerno ce ocesati nekog u prolazu kako bi izazvali tucu. E, oni su prava opasnost za gradjane i okolinu.
  • Laki Lucijano

    09.12.2014 11:29
    Nema nazad!!!
  • Pfffff

    09.12.2014 11:16
    @Anonimus : Zasto CK13? Samo mi to reci, leba ti. Ako se neko angazuje u vezi nezavisne umetnosti, od poezije, proze, do slikarstva, muzike, pa i ostalih vidova umetnosti (do kukicanja i strikanja, da ne kazem), to su oni. Da ti ne smeta sto nisu prosrbljeni? Slobodno se potpisi kao Beseda. I navedi sta bi ti uradio?
  • Jogi Letač

    09.12.2014 10:57
    Neko je komentarisao da treba da se povećaju plate policajcima. Ja bi prvo proverio kolike su plate, a i poznata je činjenica da velika plata ne znači automatski da neće i dalje da reketiraju lokale. Treba politička volja i oštar rez. Pootpuštati sve koji se ne ponašaju u skladu sa pravilom službe. Ali kako to sprovesti, onaj tamo ministar policije je imao incident sa obijanjem trafike, pa neki sledeći je bio nešto upetljan oko koferčeta sa parama, da ne nabrajam dalje. Oni koji treba da režu su i sami upetljani.
  • 09.12.2014 10:51
    Laze Teleckog i CK13 unistavaju mladost Novog Sada.
  • 09.12.2014 10:44
    Problem nasilnika sa znackom nikada nece biti resen.Oni odgovaraju gradskim vlastima.Da postoji makar malo dobre volje, da imamo normalne ljude na celu grada odavno bi to bilo sredjeno.Kafedzije placaju zastitu,a u svakom slucaju dobro i zarade od seljacije.Svi vuci siti a ovce na broju.
    Laze Telečkog, gde je sve više narodnjačkih klubova i kafića u koje dolaze gosti koji su sve skloniji nasilju!Primitivan polu svet koji moramo da trpimo .Pitanje je samo dokle?
    Al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija!
  • 09.12.2014 09:53
    tako je to kad je bivsi v/d/ nacelnika bio sposoban za krecenje slika ratka mladica sa lokalnim politicarima, kad je trebalo nesto konkretno da se radi nosio je tetki lek
  • pobeci odavde

    09.12.2014 09:43
    Srbija - evropska Kolumbija .
  • xyz

    09.12.2014 09:39
    Kakva drzava takva i policija .
  • Dara

    09.12.2014 09:31
    Dokle vise
    Sve je pocelo onda kada su poceli primati u policiju ljude bez prave provere.Naprimali sve i svasta pa nije ni cudo sto se brukaju i rade ono sto ne treba.Mislim kad bi imali plate dostojne ljudskog zivljenja mnogi to nebi radili.A zakon o policiji pod hitno promeniti,jer policajci sada sa ovakvim platama i ovlascenjima su nista na zalost.
  • nepravda

    09.12.2014 09:28
    pa to ti je
    prvi problrm jr što imamo deset struja policije drugo što ih je premlogo pa plate su male za posao policajca stvarno smanjite broj polcuje i ostavite kancelariju pozornike vatrogasce žandarmeriju i podignite im plate trostruko i rešen problem a kad sve struke obrazovanja mogu da rade privatno posle posla pa čak i za vreme posla onda ne zamerim ni policiji samo zamerim što imaju pravo nošenja oružija kad nisu na poslu to je alat koji treba da stoji u firmi kao i svih nas radnika.
  • Student

    09.12.2014 09:17
    Kad udješ u Laze , nek te andjeli paze
    ljudi , svima koji dolaze u NS , preporucujem da zaobidju tu ulicu u sirokom luku
  • Gile

    09.12.2014 09:02
    Dali moze neko da ovo prosledi,mislim na ovaj clanak,nasoj tako pametnoj Ministarki Mihajlovic,kako neki mladi izginu u saobracaju,ona menja zakone,zeli da zabrani mladima da se nocu voze automobilima,vozila za mlade da nebudu jaca od 75 KS itd,sve bi ona uradila,samo ne onaj problem sto je najbitniji,to ili nesme ili nezna da resi,samo se pitam,sta ce nedaj Boze kad se desi opet neka nesreca i mladi izginu,eto sad moze da zakljuci cim se bavi nasa Policija,a mladi sto ginu to im nije bitno.
  • dj

    09.12.2014 08:51
    seljadija
    Ključna rečenica u tekstu: "... gde je sve više narodnjačkih klubova i kafića u koje dolaze gosti koji su sve skloniji nasilju".
  • Mile

    09.12.2014 08:47
    praksa i pravilo sluzbe
    Ako se u praksi primeni smena i odgovornost komandira za nezakonit rad policajca iz njegovog odelenja, stvari ce se drasticno promeniti.Sve ukazuje na to da su komandiri upoznati sa ovakvim krsenjem radne discipline, ali iz nekih razloga tolerisu,verovatno po formuli dodjes mi dodjem ti.
  • maka

    09.12.2014 08:42
    jedna je Ćeka
    Ćekooooooo! Otvaraj zima je
  • Ajme

    09.12.2014 08:24
    I jos nesto, kazna za takve nafurane mentole ne treba da bude suspenzija, nego tri puta gora kazna nego za civila, pa neka se k***e u Mitrovici. Mada, i to je pitanje, verovatno ce im kolege srediti da ne budu mlade, sto im svesrdno zelim. i proveriti im krv svaki mesec nasumicno, ti su svi pijani i drogirani, na steroidima i kokainu.
  • slučaj za primer

    09.12.2014 08:21
    maltretira čovek radnicu u prodavnici brze hrane, ona mu odbrusi, on krene da pravi dodatne probleme. naiđe policajac lokalni u uniformi (stariji), pita ima li problema, devojka kaže šta je problem, a ovaj u civilu vadi značku kaže "sve je u redu mi smo kolege".

    uniformisani ga "pakuje" i odvodi uz jednu, ključnu rečenicu:

    - sa takvima kao ti ja nisam kolega.

    tu se sva priča završava.
  • Ajme

    09.12.2014 08:20
    Ma jok, nisu. uvek govorim, razlika izmedju sabana u trenerkama i kapuljacama i pajkana je samo u boji i materijalu stofa. Kada skinu sa sebe "odore", ne mozes ih ni razlikovati. Isti mentalni sklop - oni bi da uvode red, da zakon primenjuju kako oni zele, da kaznjavaju na licu mesta bez pogovora. Pa eto, i da, kada sve odlucuju, malo i maknu neku paru. Pa sad, da li je nasilje, droga ili vec drugi oblik kriminala, nije bitno, jer koliko sam primetio, niceg se ne gade i radili su u svim sferama kriminala, od namestanja papira do narkotika i belog roblja. A naravno, jedni druge cuvaju i organizovani su ko mafija.
  • Predragg

    09.12.2014 08:20
    Medjunarodno
    U nasoj zemlji,malo se toga menja nabolje,normalnim putem,primenom zakona,pritiskom i analizom novinara,javnog mnjenja i gradjana. Izgleda da jedino pomaze internacionalizacija problema,za pocetak
    ovaj tekst treba poslati svim ambasadama u nasoj zemlji i medjunarodnim organizacijama. Tek kada stigne povratni pritisak,mozda ce se nesto malo promeniti. Nazalost.
  • sasa

    09.12.2014 08:15
    ...
    a onda "radeci" iz dosade jedno drugom pucaju u glavu, kao sto je bio slucaj prosle godine.
    Treba dodati da ove poslove rade pripadnici Interventne policije u NS.
    Komandir policije to zna i precutno dozvoljava, posto su im eto male plate za posao koji inace rade, pa da malo dopune kucni budzet! Klasican reket, a iskreno i gazdama lokala odgovara. Svi srecni, osim nesretnika koji ovi cesto iz dosade namlate sa posledicama po ceo zivot....
  • Carls Tejlor

    09.12.2014 08:15
    Takve stvari se resavaju pobunom, blokiranjem rada narodne skupstine,zauzimanjem drzavnih institucija i odstranjivanjem odgovornih lica. Organizujmo se.
  • nema potpisa

    09.12.2014 07:51
    mišljenje
    sve se ovo jako lako reši ako ima političke volje.

    1. obavezno povećanje plata policajcima zbog svima poznatoj situaciji u državi jer im to umanjuje potrebu za tezgarenjem.
    2. zakonom zabraniti sve vidove tezgarenja policajcima koji su u sukobu interesa sa njihovim zanimanjem. uvesti stroge kazne i otkaze za isti prekršaj...
    3. (za konkretan slučaj laze telečkog) uvesti video nadzor i više rešiti to leglo razvrata...
  • 09.12.2014 07:49
    "sve više narodnjačkih klubova i kafića u koje dolaze gosti koji su sve skloniji nasilju"
    Samo vi sanjajte da je drugim kaficima drugacije.
  • NOVOSADJANIN

    09.12.2014 07:47
    120% ISTINA
    ali niko ne sme da im se suprotstavi zato sto su ti ljudi koji to rade vise kriminalci nego policajci.Ja sam licno imao iskustvo gde u radno vreme sa sve uniformama ulaze u lokal i nude mi obezbedjenje i zastitu lokala,ukoliko ne prihvatim slace mi stalno policiju da me zatvore.To je cista ucena i ne razlikuje se od reketiranja.Jadna nam je policija.
  • Nemanja

    09.12.2014 07:42
    Tesko dokazati?
    Tesko dokazati??? TESKO DOKAZATI????? Presvuces se u civilno odelo, uzmes kameru, odes uvece do lokala i snimis djubre. Cuj tesko dokazati. E moji pandurski genijalci.
  • Prolaznik

    09.12.2014 07:21
    Javna tajna
    Na žalost, ali u svakom incidentu u proteklih nekoliko godina u ulici Laze Telečkog, direktno ili indirektno je učestvovao neki pripadnik MUP-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna